Adalet Meslek Yüksekokulu
ŞEFLİK YOLUNDA İKİ MADALYA
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencisi Nejat Güner, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nca gerçekleştirilen 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde, “Şefler Modern Türk Mutfağı” kategorisinde ikinci oldu. Güner, “Öğrenci Şefler Pizza Yarışması”nda da Enginarlı Pizza yaparak üçüncülüğü aldı. İstanbul TÜYAP Fuar alanında yapılan yarışmada Güner, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
Güner, “Türk Mutfağı yapısı gereği geç pişen yemeklere sahip. Amacım modern pişirme teknikleriyle sunuma uygun ve pratik bir Türk Mutfağı yaratmaktı. Uluslararası arenada mutfağımızı daha iyi temsil edebilmemiz için görselliğin yanında, yemeklerimizin orijinalliğini korumamız gerektiğine inanıyorum. Yarışmada da, hem bize özgü hem de modern teknikleri kullandım. Türk Mutfağının geleceğin yükselen mutfağı olacağına inanıyorum, çalışmalarımı da bu yönde gerçekleştiriyorum’’ dedi.