Adalet Meslek Yüksekokulu
YARATICILIK VE LEZZET DOLU KURABİYELER
Liseli şefler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Liselerarası Gastronomi Yarışması”nda birbirinden ilginç lezzet ve tasarımlardaki kurabiyeleri ile kıyasıya mücadele etti.
"İçindeki Kurabiye Canavarını Uyandır" başlıklı yarışmada, kendi tarifleriyle yarışan öğrencilerden Urla Hakan Çeken Anadolu Lisesi Öğrencisi Tayfun Arslan, antep fıstıklı cookie ile birinci oldu. İkinciliği Özel Bornova Koleji'ndan Oktay Vardar şerbetli cocostar, üçüncülüğü MEV Koleji'nden Sinem İnce ve Ilgın Pınar havuçlu kurabiye yaparak aldı. Meslek lisesi grubunda da birinciliği Bornova Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi'nden Merve Erduman, Ummuhan Sargın hint baba kurabiyesi sunumu sonucu kazandı. Konak Alsancak Nevvar Salık İşgören Mesleki ve Teknik ve Anadolu Lisesi'nden Furkan Akgeç karpuz kurabiyesiyle ikinci, Göztepe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nden Şeydanur Şahin de kadayıflı çıtır kurabiye ile üçüncü oldu.
‘Hobiniz Mesleğiniz Olsun’
Cumhuriyet altını ve madalya kazanan genç şefler ödüllerini, 14 Nisan'da gerçekleşirilecek İEÜ Kuruluş Yıldönümü Töreni'nde alacak. Liseli gençleri yarışma heyecanı içerisinde yalnız bırakmayan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, yenilikçiliğe ve girişimciliğe önem verdiklerini belirtti. Prof. Dr. Esen, "İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak yenilikçiliğe ve girişimciliğe verdiğimiz önemimizi hiç yitirmedik. Sonuçlarını da mezunlarımızın başarılarında görüyoruz. Burada yaratıcı ve girişimci gençleri görüyorum. Yaratıcılıklarını kurabiyelerinde sergilediler. Yeni neslin böyle yaratıclık örnekleri sergilemeleri çok değerli. İşte biz böyle gençleri eğiterek geleceğe hazırlıyoruz. Bence dünyadaki en mutlu insan hobisini mesleği olarak yapandır. Umarım gençlerimiz de bu hobilerini hayatları boyunca mutluluk içinde meslekleri olarak yapar " dedi.
‘Jüri Çok Zorlandı’
Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan, Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölüm Başkan V. Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi Üyesi Bahar Dinçer, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi Üyesi İffet Kaya, İEÜ Öğrenci ve Kurumsal Faaliyetler Müdürü Mine Kayıcan, İEÜ Eğitmen Şefler Melike Konday ile Selcen Dabağ’dan oluşan jüri, dereceye girenleri belirlemek için çok zorlandı. Yenilebilir at ve at arabasındaki karpuz dillimli kurabiyeler, hindistan cevizinin içindeki sunumlar, sepette havuç şeklindeki kurabiyeler dikkat çeken sunumlar arasındaydı.