
Adalet Meslek Yüksekokulu
İZMİR EKONOMİ’DEN YÜZER AKTİVİTE İSKELESİ

Türkiye'deki kıyı şeritlerinin kullanımını çeşitlendirmeye yönelik bir öneri olarak tasarlanan yüzer aktivite iskelesi, Pasaport’ta İzmirlilerle buluştu. İzmir Ticaret Odası’nın desteği ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlileri Gudjon Erlendsson, Can Sucuoğlu, Elif Ensari ile Mezun Ertunç Hünkar tarafından tasarlanan iskele, İzmir’de sergilenmesinin ardından İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği 2. İstanbul Tasarım ve Mimarlık Bienali’nde yer alacak.
Eylül ayı sonuna dek İzmir Ticaret Odası’nın deniz tarafında İzmirlilere sunulan yüzer iskelenin tanıtımına İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Geza Dologh, İEÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Tema ‘Tuzlu Su’
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yüzer iskelelerin kent ile deniz arasında bir bağ oluşturduğunu belirterek, İzmir’de örneği bulunmayan çalışmanın birçok farklı ülkenin kentinde halkı ve denizi buluşturmak için kullanıldığını kaydetti. Tasarımın bienal kapsamında İstanbul’da sergilenmesinin öncesinde İzmir’e örnek olarak sunulduğunu aktaran Başkan Demirtaş, bu tür çalışmaların belediyelerin kıyı tasarımlarına da destek olabileceğini belirtti. Bienalin bu yılki temasının ‘Tuzlu Su’ olduğunu belirten Demirtaş, “Yüzer iskelemiz şehir ile deniz arasında bir bağ oluşturuyor. Pahalı olmayan ama eğlenceli bir kompleks ortaya çıktı. Proje geliştirilerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kıyı kullanımı projelerinde hayat bulabilir. Zira Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da İzmir kıyılarının kullanımı konusunda çalışmalar yapıyor" dedi.
‘Çok yönlü ve eğlenceli iskele’
Projenin bir dizi bağımsız modülden oluştuğuna dikkat çeken Demirtaş, "Her modül bütünün içinde farklı bir fonksiyona sahip. Kimisinde güneşlenirken, bir başkasında balık tutabilir veya güneşlenebilirsiniz. Ama dediğimiz gibi bu sadece kıyılarımızda ne tür düzenlemeler yapılabileceğini göstermektedir” diye konuştu.
‘İzmir’in iskelesi’
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Gudjon Erlendsson da, projenin kıyı kullanımını çeşitlendirme amacı taşıdığını vurguladı. Erlendsson, proje hakkında şunları söyledi:
“Yüzer aktivite iskeleleri, Türkiye'nin kıyı kentlerinin denizle kurdukları ilişkiye dair alternatifler üretmeyi amaçlanıyor. Projenin hedefi, su üzerinde yüzen, özelleşmiş alanlar oluşturmak. Denize uzanan yüzer iskelelerin, Türkiye genelinde rastlanan kıyı şeridinin denizle kurduğu tekdüze ilişkinin tersine, suyla organik bir ilişki kurulabileceğine dair örnek teşkil etmesi amaçlandı. Tamamen eğlence üzerine kurulu olan proje, şehrin sıkıcı hayatından uzaklaşmak isteyenler için düşünüldü. Bilgisayarlı tasarımı ve üretimi ile tamamen İzmir'de yapıldı. Bu iskele, İzmir’indir.”
HABER |TÜM HABERLER

21-22 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen "Türk Hukukunda Güncel Gelişmeler" Sempozyumu'na öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Huriye Kubilay ve Yrd. Doç. Dr. Cem Özcan konuşmacı olarak katılmışlardır.

ŞAKRAN CEZAEVİ GEZİSİ
Cezaevi İdaresi ve İnfaz Bilgisi dersini alan öğrencilerimiz, Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Timur Demirbaş ve Yrd. Doç. Dr. Cem Özcan eşliğinde 15.05.2015’de Şakran Cezaevini ziyaret etmişlerdir. Cezaevi

Öğrencilerle Ceza İnfaz Kurumu Gezisi
Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Timur Demirbaş ile Adalet Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencileri Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel