Adalet Meslek Yüksekokulu
İZMİR EKONOMİ ŞEFLERİNE GÜMÜŞ MADALYA
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, İzmir Aşçılar Derneği tarafından organize edilen Food Expo Fuarı’nda gerçekleştirilen Öğrenci Şefler Yarışması’nda ikinci oldu.
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri Cemre Gemici, Bükre Aslan ve Sabitcan Kalfa, başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olmak üzere 3 kategoride yarışarak, gümüş madalya aldı. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Şefleri Martin Meakens, Melika Konday ve Selcen Merve Dabağ yönetiminde çalışan öğrenciler, başlangıç yemeğinde sebze kulesi, ana yemek olarak hamura sarılı somon ve incirli vanilyalı risotto yaptı.
Öğrenci Şeflerden Sabitcan Kalfa, akademik bilgiyle uygulamanın birada harmanlandığı eğitimlerinin sonucunda başarıyı yakaladıklarını ifade ederek, “İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nde farklı bir eğitim alıyoruz. Bizim mesleğimizde malzemeyi tanımak, işleyebilmek, çok önemli. Geçmişten gelen kültürümüzün, lezzetlerin farkındalığı ile geleceğe bakıyoruz. Bu tarz yarışmalarda kendi yolumuzu test edip daha güvenle devam ediyoruz” dedi.