Adalet Meslek Yüksekokulu
PASTADA İNCE AYRINTILAR İEÜ’LÜ ŞEFLERDE
İzmir Ekonomili gençler şefler, pastacılık alanındaki inceliği İnstitut Paul Bocuse Kurumu’nun ustalarından öğreniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü ile İnstitut Paul Bocuse Kurumu arasında yapılan işbirliği doğrultusunda, kuruma bağlı eğitmen şefler, geleceğin şeflerine pastacılığın detaylarını aktarıyor. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş da, öğrencilerle birlikte mutfağa girdi, uygulamalara katıldı.
Anlaşma hakkında bilgi veren İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Program Uygulama Koordinatörü Sırma Güven, İnstitut Paul Bocuse Kurumu’nun yeni mutfak (Nouvelle Cuisine) akımını başlatan bir kurum olduğunu ve kurum şeflerinin öğrencilere pastacılık alanındaki eğitimleri vereceğini söyledi. Güven, “Yeni mutfak akımı, yemek sunumu ve hazırlanışına yönelik bir akım. Sunuma önem veriliyor. Yenilikçi bir mutfak anlayışı hâkim. Üniversitemizde, genç şeflerimiz pastacılık alanında Fransa’nın en prestijli mutfak okullarının başında gelen İnstitut Paul Bocuse Kurumu eğitmen şeflerinden eğitim alacak. Eğitmen şeflerimiz belli aralıklarla geleceğimizin şeflerine eğitim verecek. İlk eğitmen şefimiz Laurent Cordonnier, bu dönem öğrencilerimizle pastacılık alanındaki ince detayları aktırıyor” dedi.
‘Pastanın sırrı…’
İnstitut Paul Bocuse Kurumu Eğitmen Şefi Laurent Cordonnier de, İzmir’e ilk kez geldiğini ve öğrencilerin çok istekli olması karşısında mutlu olduğunu ifade etti. Pastacılıkta malzeme sırasının çok önem kazandığını aktaran Cordonnier, “Bildiğim bütün detayları öğrencilerimize aktarmaktan mutluyum. Onların çok hevesli ve çalışkan olmaları beni de heyecanlandırıyor. Pastacılıkta, önemli olan malzemelerin sırasının iyi belirlenmesi ve sunum. İzmir ve yöresel mutfağı harika. Ben de çok şey öğreniyorum” diye konuştu.