
Adalet Meslek Yüksekokulu
İZMİR’DEN LEZZET FİNALİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Öğrencisi Kaan Yürekli, İzmir’i, Mazda’nın "Lezzete Götüren Marka" yarışmasında imambayıldı yemeği ve revani tatlısıyla temsil ederek, finalist oldu. Mazda Türkiye’nin gerçekleştirdiği yarışmada ilk üçe kalan Yürekli’nin tarifleri, kitapta yer alacak, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak.
Yemek yorumcusu Mehmet Yaşin’in jüri başkanlığını yaptığı yarışma sonucunda 40 yemek ve tatlı kitapta yer almayı hak etti. Yürekli, pastırmalı İmambayıldı ve revani tatlısını İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nde Yaşin’in hazırladığı yemek programı için yeniden yaptı. Yürekli, yarışma hakkında şu bilgileri verdi:
“Lezzete Götüren Marka, yarışmasına klasik tatlarla katıldım. Türk kültürü içerisinde yemeğin büyük bir yeri var. Ben de, imambayıldı ve revani tatlısıyla yemek kültürümüzün örneğini sunmak istedim. Proje, Avrupa ve Japonya’ya sunulacak. İmambayıldı ve revani gibi iki bilinen lezzetin yayılacak olması beni çok gururlandırdı. Aldığım eğitimden kazandığım farklı bakış açısıyla imambayıldı ile pastırmayı birleştirdim. Denedim, beğenince de tarifimi yarışmaya gönderdim. Tarifim ilk üçe girdi. Üniversitemin bana verdiği eğitim ve destekle daha da farklı lezzetleri yapmayı hedefliyorum.”
PASTIRMALI İMAMBAYILDI
Malzemeler;
5 adet patlıcan
2 büyük boy soğan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
6-7 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
250 gr. çemensiz kuşgönün pastırma
100 gr. Kaşar peyniri
Hazırlanışı;
Patlıcanları alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Ardından tuzunu akıtıp, havlu kâğıt ile kurulayıp çevirerek her yönünü sıvı yağda kızartın. Yağın fazlasını alması için havlu kâğıda alın.
İç harcı için soğanları piyazlık doğrayın, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alın ve kavurmaya başlayın. 5 dk kadar soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin, bir süre daha kavurun. Küçük doğranmış domates ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın.
Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine boydan çizgi şeklinde kesin. İçlerine hazırladığınız iç harcından doldurun. Üzerine pastırma dilimleri ve kaşar peynir dilimleri de koyun, biraz daha fırında pişirin üst hafif pembeleşecek. Tavada kalan domatesli suyu fırın kabına dökün. Eğer su yeterli değilse domates sosu ile ya da çok az salça ile sos hazırlayın ve 190 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Revani Tatlısı
Kek için;
• 3 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı şeker
• Yarım limon suyu
Hazırlanışı;
İlk olarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Kek malzemeleri ile kek güzelce, önce yumurta ve şekeri olmak üzere çırpılır. Sonra diğerleri ilave edilir. 170 C’de üstü kızarana dek pişirilir. Fırından çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür, isterseniz Hindistan cevizi serperek servis yapılır. İstenirse kek hamuru içine limon rendesi ilave edilir.
HABER |TÜM HABERLER

21-22 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen "Türk Hukukunda Güncel Gelişmeler" Sempozyumu'na öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Huriye Kubilay ve Yrd. Doç. Dr. Cem Özcan konuşmacı olarak katılmışlardır.

ŞAKRAN CEZAEVİ GEZİSİ
Cezaevi İdaresi ve İnfaz Bilgisi dersini alan öğrencilerimiz, Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Timur Demirbaş ve Yrd. Doç. Dr. Cem Özcan eşliğinde 15.05.2015’de Şakran Cezaevini ziyaret etmişlerdir. Cezaevi

Öğrencilerle Ceza İnfaz Kurumu Gezisi
Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Timur Demirbaş ile Adalet Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencileri Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel