Adalet Meslek Yüksekokulu
YÖRESEL YEMEKLER TURİZMİ ETKİLİYOR
Turistlerin yüzde 90’ının gittiği ülkelerden yemek fotoğrafları paylaştığı, ayrıca ülkelerin yöresel yemekleri hakkında sosyal medyadan bilgi topladıkları belirtildi. İtalyan Konsolosluğu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen İtalyan Mutfak Kültür Günü’ne konuk olan Dr.ssa Federica Ilaria Fornaciari “Dijital Alanda Yemek İletişimi” hakkında bilgi verdi.
Fornaciari, yöresel yemeklerin kentlerin tanıtımında önemli bir etken olduğunu belirterek, “Turistler seyahate çıkmadan önce gidecekleri bölgedeki yöresel yemekler hakkında bilgi ediniyor. Özellikle gidilen bölgeye has yiyecek ve içeceklerin paylaşımını da sosyal mecralardan yapmaktan hoşlanıyor ve bu paylaşımla çevrelerindeki insanları bilgilendiriyorlar. Paylaşımla da farklı bir bölgede olduğunu, diğer insanların bilmedikleri ve görmedikleri bir deneyimi yaşıdıklarını gösteriyorlar. Bu sayede yemek ile iletişime geçiyoruz. Yemekler, o bölgenin tanıtımına katkıda bulunuyor” dedi.
Yemek görsellerinin paylaşımının destinasyon seçimininde etkili olduğunu belirten Fornaciari, gıda harcamalarının da bir ülkenin ekonomisi hakkında ipuçları verdiğini söyledi.
‘Mutfağın fiziği ve uygulaması bir arada’
Etkinlik kapsamında ayrıca Roma Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Fabio Bruni, “Fizik Laboratuvarı olarak Mutfak” konulu sunum yaptı. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri de İtalyan Şef Eugenio Boer ile “Gelenek ve Yenilik, Makarna Atölyesi”ne katıldı ve İtalyan makarnasını ustalarından öğrendi.