
Adalet Meslek Yüksekokulu
SUALTINDA YENİ NESİL ATLANTİS TASARLADILAR

Geleceğin mimarları, küresel ısınma etkisi ve buzulların erimesiyle 100 yıl içinde 3 metre kadar sular altında kalacak yerküre için su altı yaşam alanları tasarladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, gelecek temalı çalışmalarında bu yıl sualtı yaşam üniteleri planladı.
İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Burkay Pasin, öğrencilerin her yıl gelecek temalı çalıştayda sıra dışı ortamlarda yaşam alanları tasarladığını belirterek, “Bilim adamları küresel ısınmanın etkisi ve buzulların erimesiyle önümüzdeki 100 yıl içinde deniz seviyesinin 3 metre kadar yükseleceğini ve daha uzak bir gelecekte yerküredeki kıtaların büyük kısmının sular altında kalacağını öngörüyor. Böyle bir durumda enerji kaynaklarının da tükenmesiyle insanoğlunun su altı kaynaklarına yönelmesi ve kendini su altı yaşamına hazırlaması kaçınılmaz görünüyor. Böyle bir gelecek senaryosundan yola çıkarak Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencilerimizle “Mission Aquarius: Biyomimetik Yapısal Bir Organizma” adlı iki haftalık bir çalıştay düzenledik. Öğrencilerimiz su altındaki yaşam formlarından yola çıkarak okyanus derinliklerinde yaklaşık 80 bin metrekarelik bir alanda çoğalıp hareket edebilen yaşam üniteleri tasarladı” dedi.
Öğrencilerin, Yrd. Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, Öğretim Görevlileri Hugh Clarke koordinatörlüğünde ve öğretim görevlileri Özgür Genca, Lale Başarır, Filiz Keyder Özkan, Ayşe Bozkurt Karal, And Akman, Onur Dinmez, Onurcan Çakır’ın rehberliğinde hazırlandığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Pasin, şunları söyledi:
“Okyanus bilimci Kaptan Cousteau’nun torunu Fabien dünyanın işler durumdaki tek deniz altı laboratuvarı olan Florida açıklarındaki Aquarius’ta 31 gün yaşayarak dedesinin rekorunu kırdı. Dolayısıyla yüzeyden destek almadan varlığını sürdürebilecek gerçek bir Atlantis kurulması için ilk adımı attı. Biz tasarımcılara düşen de su altında yaşama ilişkin senaryolar üretebilmek, bu senaryoları uygulanabilir kılmak. Diğer canlıları tehdit etmeyen yaşam formlarına dönüştürebilmek istedik. Bu yaklaşımdan yola çıkarak öğrencilerimiz hem okyanus canlılarının biyolojik özelliklerinden yararlanarak hem de dalga, hidrojen gazı gibi enerji kaynaklarını kullanarak özgün yaşam formları üretti. Çalıştayımızın sonucunda oluşan 17 projeyi üniversitemiz D Blok Çok Amaçlı Salon’da sergiliyoruz.”
HABER |TÜM HABERLER

21-22 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen "Türk Hukukunda Güncel Gelişmeler" Sempozyumu'na öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Huriye Kubilay ve Yrd. Doç. Dr. Cem Özcan konuşmacı olarak katılmışlardır.

ŞAKRAN CEZAEVİ GEZİSİ
Cezaevi İdaresi ve İnfaz Bilgisi dersini alan öğrencilerimiz, Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Timur Demirbaş ve Yrd. Doç. Dr. Cem Özcan eşliğinde 15.05.2015’de Şakran Cezaevini ziyaret etmişlerdir. Cezaevi

Öğrencilerle Ceza İnfaz Kurumu Gezisi
Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Timur Demirbaş ile Adalet Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencileri Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel