
Adalet Meslek Yüksekokulu
ÖĞRENCİ ŞEFLERİN ULUSLARARASI TECRÜBESİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, dünyaca ünlü Fransız şefler tarafından kurulan Les Toques Blanches Lyonnaises Derneği ile yapılan işbirliği anlaşması doğrultusunda Fransa’da stajlarını yapıyor. Uluslararası deneyim kazanan öğrenciler, Fransa’nın Lyon kentinde Michelin Yıldızlı restoranlarda, ödüllü şeflerin yanında mesleklerine dair incelikleri yerinde öğreniyor. 6 yılda 86 öğrenci şef ünlü şeflerin yanında stajlarını gerçekleştirirken, bu yıl da 14 öğrenci yeni deneyimler kazanıyor.
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şef Tolgahan Kamiloğlu, her yıl öğrencilerin Fransa’da Michelin Yıldızlı restoranlarda 3 ay boyunca staj yaptığını, üniversitede öğrendikleri bilgi ve tekniklerini kullanarak dünya mutfağını yurtdışında deneyimlediklerini kaydetti. Kamiloğlu, “Öğrencilerimiz, üniversitemizde teorik değil pratik bir eğitimle iş yaşamlarına hazırlanıyor. Dünya ve Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini yerinde öğreniyor. Eğitim yılı içerisinde dünyaca ünlü şeflerle çalışıyor hem de kentimizde gerçekleştirilen uluslararası etkinliklerde Türk mutfağını eğitmen şeflerimizle deneyimliyorlar. Stajlarını, gastronominin başkenti Lyon’da Les Toques Blanches Lyonnaises kurumuna bağlı şeflerin yanında yapan öğrencilerimiz burada da iş deneyimi kazanıyor. Böylece hem Fransız mutfak tekniğini konusunda ilerliyor hem de ikinci yabancı dillerine yönelik becerilerini geliştiriyor” dedi.
‘6 yıldır Fransa’da staj programı sürüyor’
Şef adaylarının yurtdışından iş deneyimiyle döndüğünü belirten Kamiloğlu, şunları söyledi:
“Yurtdışında staj yapan öğrencilerimiz eğitimlerini pratiğe dönüştürüyor. 6 yıldır süren staj programı kapsamında bugüne kadar 86 öğrencimiz Fransa’da çeşitli restoranlarda ödüllü şeflerle çalıştı. Öğrencilerimiz daha sonra iş yaşamına staj yaptıkları restoranlarda da sürdürebiliyor. Staj programıyla birlikte kariyerlerini yurtdışında sürdüren başarılı mezunlarımız gurur kaynağımız oluyor.”
“Staj tecrübe kazandırır”
Le President Restoran’da stajını yapan Berker Özkan, “Üniversitemin Fransa ile bağlantıları olması çok güzel. Stajımla birlikte hem uluslararası deneyim kazandım. Hem de burada ülkemi mutfağımı aktarırken, Fransız mutfağının ayrıcalıklarını öğrendim” dedi.
Daniel & Denise Restoran’da stajını sürdüren Berrak Olçum da, stajının kendisi için büyük bir tecrübe olduğunu, stresli bir çalışma ortamında sakin kalabilmeyi öğrendiğini ifade etti.
HABER |TÜM HABERLER

21-22 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen "Türk Hukukunda Güncel Gelişmeler" Sempozyumu'na öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Huriye Kubilay ve Yrd. Doç. Dr. Cem Özcan konuşmacı olarak katılmışlardır.

ŞAKRAN CEZAEVİ GEZİSİ
Cezaevi İdaresi ve İnfaz Bilgisi dersini alan öğrencilerimiz, Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Timur Demirbaş ve Yrd. Doç. Dr. Cem Özcan eşliğinde 15.05.2015’de Şakran Cezaevini ziyaret etmişlerdir. Cezaevi

Öğrencilerle Ceza İnfaz Kurumu Gezisi
Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Timur Demirbaş ile Adalet Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencileri Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel